SSL/TLS voor e-mail

Wat is een beveiligde verbinding?

Bij gebruik van Webmail loopt al het verkeer van onze servers naar uw computer over een beveiligde (SSL) verbinding. Dit betekent dat alle gegevens versleuteld zijn en niet toegankelijk zijn voor derden. Wanneer u e-mail uitleest met behulp van een e-mail client op uw computer (e.g. Outlook, Pegasus, Mail, Thunderbird) dan kunt u ervoor kiezen om het verkeer tussen uw computer en onze servers ook over een beveiligde verbinding te laten lopen.

Uw e-mail client configureren voor gebruik met SSL/TLS

Om uw e-mail client geschikt te maken voor gebruik met SSL (Secure Socket Layer) of TLS (Transport Layer Security) kunt u het beste de automatische configuratie scripts gebruiken uit het cPanel, aangezien de servers voor SSL/TLS per domein verschillend zijn. U vindt de scripts onder E-mail AccountsConfigure Mail Client (laatste icoon achter uw mailbox). Naast de installatiescripts vindt u daar tevens de instellingen voor SSL/TLS, indien u e.e.a. handmatig wenst in te stellen.