Bezig met laden...
Internet voor professionals
Vivor Service

U bent niet ingelogd

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Blijf ingelogd

Actueel

service.vivor.net

De voornemens van Vivor voor 2011

17/12/2010 10:01 

Het afgelopen jaar zat boordevol uitdagingen. Hoewel de brokstukken van de economische malaise ons om de oren vlogen, zette de trend van technologische ontwikkeling onverminderd door. Er wordt steeds vaker en intensiever gebruik gemaakt van internet en het einde van deze ontwikkeling is voorlopig niet in zicht!

 

Om de toestroom van internetgebruikers te faciliteren is virtualisatie een sleutelbegrip voor 2011. Vivor zal haar infrastructuur grotendeels virtualiseren. Door servers te virtualiseren wordt servercapaciteit vele malen efficiënter benut. Voor ons betekent het een energiebesparing van bijna 40%, voor u betekent de nieuwe infrastructuur een kleinere kans op storingen en een snellere website.

 

Naast virtualisatie gaat ook IPv6 het komende jaar een grote rol spelen op internet. Zoals u wellicht reeds gelezen of gehoord heeft, loopt de huidige internetadresseringstechniek (IPv4) tegen haar limiet. Door de exponentiële groei van het aantal apparaten op internet zijn alle IPv4-adressen naar verwachting rond februari 2011 uitgegeven. Internetproviders hebben weliswaar buffers zodat er zich geen acute problemen zullen voordoen, maar een overstap naar het nieuwe protocol (IPv6) is onvermijdelijk. Hoewel de apparatuur van Vivor reeds grotendeels geschikt is voor IPv6, zullen wij in 2011 de 'puntjes op de i' moeten zetten.

 

Ter vergelijking, er zijn +/- 4 miljard (2^32) IPv4 adressen. Het nieuwe protocol, IPv6, biedt maarliefst 2^128 adressen. Dat zijn ongeveer 8 quadriljard (jaja!) keer zoveel adressen. U begrijpt, daarmee kunnen we weer even vooruit.

 

Op commercieel vlak  zullen wij de komende tijd eveneens enkele veranderingen doorvoeren. Zo wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een geheel vernieuwde website en worden ook de hostingpakketten flink herzien. Als Nederlander leest u het al, het thema wordt: 'meer, voor minder'.

 

De genoemde veranderingen (hopelijk: verbeteringen) zijn natuurlijk slechts een tip van de sluier. Achter de schermen wordt continu gewerkt om de facilitering van uw internetactiviteiten zo soepel mogelijk te laten verlopen, zodat u ontspannen úw werk kunt doen.

 

Vivor wenst u ontspannen feestdagen toe en dat 2011 een goed jaar moge worden!

 

 << terug

RSS Feed


(i)   U bent verbonden via IPv4 (18.209.104.7) NOC Abuse Referenties Algemene Voorwaarden Contact
  Betalen via iDeal   Betalen via Paypal   cPanel partner   Cleanbits   AMS-IX partner   SIDN deelnemer   ISP gedragscode deelnemer   BIZP selected   Windows compatible   OSX compatible